Метелиця

Клавдия Дмитрив
Засипає снігом всі дороги,
Засипає снігом всі стежки,
Насипає снігу на пороги,
Лиш сліди, неначе ланцюжки.
Стелить білу-білу скатертину,
Накриває нею поле й сад,
Ніжну та холодную перину
Нам дарує красень снігопад.

ПРИСПІВ

Вже мете метелиця,
Наміта хурделиця,
Наміта хурделиця
Снігову купіль.
Вже мете метелиця,
Білий килим стелиться,
Білий килим стелиться
Й снігова артіль.

В танці закружляли скрізь сніжинки,
Наче намистинки виграють,
Крихітні та ніжнії крижинки,
Завірюсі мило підморгнуть.
Вітер заспівав їй свою пісню,
І мороз в повітрі задзвенів,
Опустив хтось білую завісу
Під срипіння в лузі ясенів.

ПРИСПІВ

Зимонька-красуня насипає
Снігу з своїх пишних рукавів,
Ним вона всю землю накриває,
Й стрічки Морозенко всюди вплів.
Шибки в візерунках, наче в казці,
Ковдра під ногами скрізь рипить,
Поспішає краля в білій масці,
Шати білі йде природі шить.

ПРИСПІВ

17.11.2021 р.