Памятайте близьких людей

Александр Захаренко 3
Село тепер не перспективне,
На фермах тихо,тік пустий,
А в полі трактор рідко,рідко,
Та іноді бур"ян густий

Є фермери поодинокі,
Десь біля двору грузовик,
Сказати що село квітуче,
Не повертається язик

Приватна власність і ставок,
Піймаєш рибу лиш за гроші,
Сумують верби над водою,
Та квіти степові хороші

Купили ми собі хатину,
В такому тихому селі,
Старенька хата у садочку,
Будинки поруч чималі

Жила в хатині сива мати,
Було багато діточок,
Та всі розбіглись від матусі,
Немов курчата від квочок

Стара пішла давно на небо,
Усі ми на цьому шляху,
Лишилось все її "багатство",
Стара покрівля на даху

В світлиці ліжник на підлозі,
Ікони святі...рушники,
Портрети пращурів на стінах,
Синочків фото та доньки

Ніхто не береже хатину,
Забуті фото,стіл та піч,
Забуті предки...що досадно,
Черствіють люди,в тому річ

Чиїсь на нас дивились очі,
В них смуток та надія теж,
Не забувайте рідну хату,
Кохайте всіх батьків без меж!

   друга декада листопада
        рік 2021