Новорiчнi загадки-1, укр. яз. - 5шт

Елена Буторина-Палагута
Из альбома «Новорiчне Асортi»

«НОВОРІЧНІ  ЗАГАДКИ»-1 \ 5шт., укр.
(про Діда Мороза)

1*
Хто у нас чаклун зимовий –
Добрий, чарівний, казковий?
Подаруночки до свята
Під ялинку хто кладе?

Хто носи морозить дітям?
Настрій створює чудовий?
Хто для кожної дитини
Знайде слово чарівне?

Хто порадує всерйоз
В Рік Новий нас? ____ (Дід Мороз)!!!

2*
Чарівну торбинку носить...
І морозить взимку носик...
Щічки діточкам рум’янить...
У зимову казку манить...

Він – наш новорічний бос!!!
Хто це? Добрий ____ (Дід Мороз)!!!

3*
Він в засніжене віконце
В новорічну ніч загляне...
Подаруночки приємні
Вручить діточкам слухняним...

Розповість зимову казку...
Словом добрим підбадьорить...
І ялиночку запалить...
І чудовий настрій створить...

Хто ж цей добрий чарівник,
Що Новий дарує Рік?
(Дід Мороз)

4*
...Він давно не приїжджає
На оленячій упряжці...
Кінських сил у Мерседесі –
Значно більше! Звісно так!!! 

А Снігурка – секретарка!!!
І у новорічній казці
Босу лиш допомагає
Влаштувати всі свята!!!

...Включить пошук віртуальний
Дід на сайті в Інтернеті –
Подаруночок знайдеться
Швидко! Без проблем! Без сльоз!!!

Тільки в нічку новорічну
Їде сам він по планеті...
Він на тата трохи схожий...
Хто? Сучасний _____ (Дід Мороз)!!!

5*
У таємній північній хатинці
Він живе без дітей, без онуків...
У засніженому королівстві...
Цілий рік він – самотній! Один!!!

І тому – він щороку охоче
Залишає свій дім, біль і смуток...
Під пісні нам та сміх іскрометний
Творить свято найкращих хвилин!!!

Хто ж цей мудрий північний чаклун –
Добрих планів і щастя віщун?
(Дід Мороз)