Новорiчнi загадки-2, укр. яз. - 5шт

Елена Буторина-Палагута
Из альбома «Новорiчне Асортi»

«НОВОРІЧНІ  ЗАГАДКИ»-2 \ 5шт., укр.
(про Рік Новий и Новоріччя)

1*
Мальовану торбиночку
Нам Дід Мороз несе...
Розлаписту ялиночку
На саночках везе...   

А за віконцем зимонька
Встеляє світ сніжком...
Затьмарює всі зіроньки...
І віє холодком...

Але нам дуже радісно...
Співаєм ми пісні...
Танцюємо... І благосно
Глядим на білий сніг...

Ми круг ялинки станемо...
Запалимо вогні...
І з посмішками глянемо
В майбутні наші дні!!!

Дамо ми волю радості
І мрії чарівній...
І рівно о дванадцятій
Зустрінем Рік ____ (Новий)!!!

2*
О, діточки... Ви ще не знаєте мене...
Новонароджений я... І незрозумілий...
І легковірний, як дитина... Все чудне
Для мене зараз... Поки я – смішній, невмілий!!!

Але рости я буду швидко... Не щодня,
А щогодини!!! До кінця я року стану
Старим та сивим... Як і вся моя рідня!!!
І, як усі мої брати, у вічність кану...

А зараз я – маленький дуже... Та слабкий...
Лише на мрії і дива земні багатий...
А ви – надії повні, сил... Небоязкі!!!
Від вас підтримки я очікую, малятка!!!

Коли безсилим стану, сивим і старим,
Вам відкриватиму один секрет важливий:
Я не потрібен вам для виконання мрій –
Самі ви зможете зробити світ щасливим!!!

Ну, хто я, діти? І простий, і чарівний!!!
Я о дванадцятій прийду... Я – _____ (Рік Новий)!!!

3*
У Царстві Часу я – важливий персонаж!!!
У ньому тато мій – Століття... Ера – бабця...
Роки – брати... А доби – доньок екіпаж!!!
Ну, а годиночки – онучки... Всі – на праці!!!

Хвилинки – правнучки... Багато в мене їх!!!
Секунд-праправнучек улюблених – ще більше!!!
Любуюсь ними... І радію за усіх...
З них кожен митями історію вам пише...

А я для вас – мрій виконавець! Чарівник!!!
У Царстві Часу хто я? Календарний  ___ (Рік)!!!

4*
Перші дні Нового Року –
Чарівливий Час Чудес!!!
Почуттів політ високий,
Планів та казкових п’єс...

Ностальгія по дитинству...
Старт для зоряних подій...
Блиск ялиночки яскристий...
Втілення бажань і мрій...

Ми часи ті феєричні 
Називаєм «_____» (Новоріччя)!!!

5*
Час Чудес... Запашний... Ароматний...
Мандаринами пахне... Смолою...
Час чудових подій... Благодатний!!!
І сп’яніння земною любов’ю...

Смак дитячих казок, ейфорії...
Виконання всіх мрій таємничих...
Сплеск надій... Чарівна ностальгія...
Як же зветься той час? _____  (Новоріччя)!!!