Новорiчнi загадки-5, укр. яз. - 5шт

Елена Буторина-Палагута
Из альбома «Новорічне Асорті»

«НОВОРІЧНІ  ЗАГАДКИ»-5 \ 5шт., укр.
(про Ялинку Новорічну)

1*
Хвоїнки – гострі, та душа –
М’яка, ніжна і добра!!!
І в Рік Новий вона, вважай, –
Всім діточкам сподобна!!!

Струнка... Висока... Чарівна...
У мантії царевій...
Чаклунка для усіх вона!!!
Казкова Королева!!!

У неї подарунки є
Для кожної дитинки...
Вона для нас свята несе!!!
І звуть її «____» (Ялинка)!!!

2*
Пам’ятаєш цю пісню зимову
Про маленьку красуню? Святкову!!!
Як самотньо їй в лісі живеться...
І як холодно їй у снігу...

Та коли ми зігрієм красуню,
То вона створить пир незабутній!!!
І хвилини, приємні для серця!!!
Як красунечку з лісу всі звуть?!.
(Ялинка)

3*
Лісова красунечка –
Чародійка сяюча –
В Новоріччя діточкам
Магію несе...

Люблять «кралю» діточки,
Білочки та заєчки...
І від серця щирого
Вдячні їй за все!!!

Знають всі дитиночки:
Звуть її « _____» (Ялиночка)!!!

4*
Роль чарівника із казки
Грає в Рік Новий вона –
Всім дарує сяйво щастя
Ця красунечка лісна!!!

В серці кожної дитини
Творить віру в чудеса...
Гарні, чарівні хвилини
Створює її краса!!!

З нею – світло у хатинки!!!
Звуть її «Лісна _____» (Ялинка)!!!

5*
Десь далеко, у дикому лісі,
Ми раніше рубали її...
А тепер – змайструвати, як виріб,
Ми її дуже хочем самі...

Креативні гірлянди зробити...
Милі іграшки... Гарні вінки...
І помпони-ліхтарики файні...
Свічки та новорічні зірки...

Пісеньки ми раніше співали...
І кричали їй дзвінко «Гори!!!»
А тепер – всі уткнулися в ігри...
І забули про свято в сім’ї...

Тільки люблять і зараз дитинки
Лісову Новорічну ____ (Ялинку)!!!