Музиканты

Борис Кесельман
Добре в нашому селі,
Що бажаєш - на столі,
Гучно панувало свято.
З міста музикантів ми
Запросили до куми,
Зібралось гостей багато.

Зачіски козацьки в них,
Курам у дворі на сміх,
З гребенцем та без чуприни.
Півні кинулись на них,
Прийняли їх за своїх,
Бійки почались пташині.
      
Гарне в нас село
Сонце ледь зійшло.
Стіл у всій красі -
Веселяться всі.

Музиканти почали,
Верещати як могли,
Писк та звуків фальш жахливі.
На питання, в чому зиск,
Пояснили - моди писк,
Ритми били оглушливі.

Налякали так село,
Що сусідів затрясло,
Кум прибіг з акордеоном.
Музикантів розігнав,
Спів народний пролунав,
Голосистий, з передзвоном.