Дай надышусь тишиной

Татьяна Маркова 3
   В. Володина
помасти мені мамо
олійкою
хліба черствого
не натоплюй в печі
краще іній снує
хай по стінах
я так хочу матусю
до свіжого
світлого слова
на землі калачі
і гарячі й глевкі
довго їла
ще у купіль молочну
мене закликали
дворушники
а без інею мамо
задуха
ще стану
астматиком
було жарко і млосно
у кволості
дух у заручниках
дай надихаюсь
тишею
перед Різдвом
Світлим празником
***
Полей мне мама
Подсолнечным маслом
Хлеба чёрствого
Не натапливай печь
Лучше иней пускай
Будет на стенах
Я так хочу, мамочка,
К свежему светлому слову!
На земле калачи
И горячие  и вязкие
Долго ела
И ещё в купель молочную
Меня призывали
Двурушники
А без неё, мама,
Духота
Ещё стану
Астматиком
Было жарко и тошно
В слабости
Дух в заложниках
Дай надышусь
Тишиной
Перед Рождеством-
Святым праздником.