Сказки наяву

Татьяна Маркова 3
   В. Володина
Татова куртка уся в мастилах
А пахнуть вони бузком
Мама хустку зі снігу носила
А пахла завжди молоком
Бабуся Мотря мов коса госта
Дзвенить на світанку плітками із Ганкою
А небо в трояндах! А Спас увесь в яблуках!
А дід у колиску клав айвочку кислу
Та я з тої айви весь мед випивала
Святим на іконах ку-ве заспівала
І тільки но мама із татом до хати
Мерщій немовлятко влягалося спати
Вночі вишняки захрущали до зір
Відро впало з місяця прямо у двір
Із нього посипались в синю траву
Казки що наснились мені наяву
***
Папина  куртка вся в смазке
А пахнет она сиренью-бузком
Мама платок из снега носила
И пахла всегда молоком
Бабуся Мотря как коса острая
Трещит на рассвете сплетнями с Анною
А небо в розах! А Спас весь в яблоках!
А дед на колыбель клал айву кислую
Я с этой айвы весь мёд выпивала
Святым на иконах ку-ве запевала
И только мама с папой в дом,
Ребёнок спать улаживается бегом
Ночью вишняки захрустели до звёзд
Ведро упало с луны прямо на двор
Из него посыпались в синюю траву
Сказки, что приснились мне наяву