Чому?

Олександр Мачула
Чому? Скажи мені, чому
твоя любов, на жаль, колюча?
Чому занурює в пітьму
те почуття таке болюче?

Чом викликають біль і сум
твої листи поодинокі
і ланцюги невтішних дум,
що забирають серця спокій?

Навіщо виринеш на мить
і знову очі ти ховаєш?
А не тому мені болить,
що ти насправді – не кохаєш?!.

Де правда? Їх у тебе… дві!
І що би ти не говорила,
у симпатичній голові –
лунають з хавою нагіла…

28.11.2021