Сивий дощ

Людмила Плевако
/Українською - Людмила Плєвако/

Є незбагненне відчуття,
Коли ідуть дощі,
Мов щирі сльози каяття
Змивають бруд з душі.

Вмиває вікна сивий дощ
І стиха бубонить:
Йому, мовляв, людей також
Очистити кортить.

Від суму, гніву, злих думок,
Ненависті, ниття,
Від болю, заздрощів, пліток
Та іншого сміття.

Він би очистив залюбки
Від голови до ніг –
Слова, емоції, думки…
Якби ж він тільки міг!

О, він би вимив до пуття
По всьому світу люд,
Та тільки щире каяття
З душі змиває бруд.

Бо кожен обирає сам
Супутників і путь,
Будує у душі свій храм,
Шукає правду й суть.

Серцям так личать чистота
І світлі почуття.
Якби ж було все легко так,
Як вимити взуття!

30.11.2021