За шагами последовательности... Юрий Лазирко

Кариатиды Сны
за кроками послiдовностi
Юрий Лазирко
http://stihi.ru/2021/11/29/9122
-----------------------------------


кажуть
що я
вправний політ
джмеля
свіжа видма
мертвого моря
теплі стіни
про мене говорять
більше
ніж вікна
мовчать

і не печаль
на мій вірш
печать
а нанесений
сонцем ирій
я вмираю
і народжуюсь
в мирі
кожна мить
оприлюднення
стуку

час
оспівує мадри
і муку
він
окреслює нас
як фужер
оксамитість вина
а дорога
інтриги родзинки

пам'ятайте мене
за зупинку
слова світлого
на устах
за сірник
на неспалених
мостах
і причетність
до розуміння

тінь
таки не покриється тінню
а за днем
намалюєтся ніч
так і житиме
у мені
ледь осмислена
послідовність...

29 Листопада 2021

******************************

я говорят
ловкий полет
шм`еля
свежая гладь
мертвого моря
теплые стены
про меня говорят
больше
чем окна
молчат


и не печаль
на мой стих
печать
а рассвеченный
солнцем `ирий
умираю
я и рождаюсь
в мире
каждый миг
обнародуя
стуком

время
славит скитанья
и муку
и
оформляет нас
как фужер
бархатистые вина
а дорога
интриги сплошные

вспоминайте меня
за промедленье
слова светлого
на устах
за огонь
в несожженных
мостах
и причастность
к уразуменью

тень
таки не покроется тиной
а за днем
нарисуется ночь
так и жить нам
для себя
что нам мило
не осмысливая