Моисей Фишбейн Сновидение

Илья Липес
     Мойсей Фішбейн

          СНИВО

Строкаті коні, синій серпантин,
І ліхтарі, і блазні на арені,
І довгі їх блазенські теревені,
І феєрверки, і аквамарин
В очах у акробатки, і польоти,
І знову блазень ходить на руках,
І слон танцює, і старенький маг
Вогонь ковтає. І лице навпроти.
Твоє лице. І блазні-диваки
Між нашими місцями в галереї.
Між нами світло й звуки. І моєї
Простягнутої в темряві руки
Не бачиш ти. І каламуть жовтава
Оповиває циркові вогні.
І моторошно робиться мені,
Бо надто затягнулася вистава.

1972 р., Київ

        Моисей Фишбейн

         Сновидение

И кони пестрые, и серпантин,
Прожектора, танцующие змеи,
Шуты, их пустозвонство, чародеи,
И фейерверки, и аквамарин
В глазах у акробатки, и полеты,
И снова шут, ходящий на руках,
Кружится слон, и фокусник впотьмах
Глотает пламя.  И – лицо напротив.
Твоё лицо.  И чудаки-шуты
Шныряют перед нашими глазами,
Сияние и звуки между нами,
И тянется рука к тебе, но ты
Её не видишь в дымке рыжеватой.
Огни манежа растеклись в туман,
И слишком затянулся балаган,
И оттого мне как-то жутковато.

1972 год  Киев