Дил ба дил хамроз кун. Рубаи. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
Чони ман, аз дурихо зидди шамол парвоз кун,

Киссаи нав аз хаёти ошикон огоз кун,

Сар хамидан назди мушкиле ба ошик хос нест,

Дил кушою бо дили маъшукаат хамроз кун!