Звезда

Сергей Машков
Я випав з вирію подій,
І гвалт міський вночі покинув,
За ліс, за степ в країну мрій
Пішов мерщій, неначе сгинув.

Я зірку в озері спіймав,
Всю ніч потай я був  із нею,
І в небо з сумом відпускав
На зустріч з ранньою зорею.

Якби не той густий туман,
Що впав на озеро зненацька,
То б я в зірковий караван
Пішов  би стежкою чумацькой.

Поволі холодом роси,
Умив лице, прийшов до тями,
Чи з глузду з'їхав від краси,
Чи був, як чіп від неї п'яний.

Шепоче щось мені камиш,
Та вітра ехо десь лунає,
То тільки сон, ти, друже, спиш,
В житті такого не буває.

Ось промінь сонця за вікном,
Дедалі чути звуки міста,
Та прийде ніч і знову сон
Поверне зоряне намисто.

І буде знов чумацький шлях,
І може буде мить на вдачу,
Що я у дальніх тих далях
Ту зірку мрій своїх побачу.

11 грудня 2021