До Рiздва Христового

Людмила Дзвонок
Різдво Христове! – Радість-то яка!
Син Божий серед грішного народу...
Була колиска зовсім не м’яка,
Що буде мати потім в нагороду?

Подяка Йосипу за серденько його,
Що взяв Марію за свою дружину,
І Сина Божого приймав він за свого,
Беріг Його, пішовши на чужину!

Марії дякуєм за душеньку святу,
Без страху прийняла Небесну звістку,
І подолала доленьку круту,
Хоч не завжди було, що класти в миску!

Зростав Син Божий… Ні, не по рокам!
З дитинства мав в Собі Небесну мудрість,
Який же простір був Його думкам…
І доленьки Він знав всю неминучість!

Різдво Христове!.. – Шлях відкритий всім
До Бога, до Отця, у вічне Царство!..
То ж відкриваємо Христу серця усі,
Нехай зростає тут Ісуса братство!

Різдво Христове!.. Радість-то яка!
То ж звеличаємо Його ми Ймення,
Хай пісня наша ллється, як ріка,
Ісус Христос дає життя, натхнення!
                15.12.2021.