Гулхани ишк. Пламя любви. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
Харчанд, аз гулхани Ишки Ту сухта, хокистар мешавам,

Он гах, ки зи нав эхё шудам, ба Ту ошиктар мешавам,

Аз Нури Поки Ту афрухта мешавад он гулхан ба дил,

Чун гулхан биомезад бо Нур, ба Ту наздиктар мешавам.