Нушбоди шоир. Поэтический тост. На таджикском язык

Абдукаюм Мамаджанов
НУШБОДИ ШОИР

(Бадехатан ба шеъри "Хотирпорахо"-и Бузургмехри Точиддин)

Сад хазор афсус, ки дар сухбати хубон ин замон

Кам мебинем бехад хушёрони шеърдону шеърхон.

Дон, ки чун шоир шеъре бар майкада инъом намуд,

Гурришу тугёни калби сархушон ором намуд.

Дод оро майфуруш майхонаро бо абёти нек,

То бихонанд сархушон з-он байтхо чун нушбоди нек.

Гар бихонад майгусоре бо некдили он нушбод,

Майфурушу бодаву он байти шоир зинда бод!

;------------------------

          Бузургмехри Точиддин

ХОТИРПОРАХО

Шоире бинвиштахои хешро
Дар варакхои пароканда
Аз барои майфуруше медихад,
То гузори майгусоре,
Гар ба он майхона афтад,
Мисрае хонад аз у.
Гуфтамаш: "Бекадр намуди шеърро".
Гуфт: "Оре!
Баски аз хушёрхо дигар набинам шеърхон!
Шеъри ман, бигзор, бошад нушбод
Ва танхо нушбод!"