О так, права, свята Варваро...

Игорь Степанович Шевчук
*   *   *


О так, права, свята Варваро...
ти так у мене увігнала —
що не дещицю...
і якби земні поети
й ще з них земні зовсім хитались —
щоб перестали!


хитатись колоски пшениці...
розширились... не перестали
благословенні ви, що Бога ви
                благословляли
благословенні ви, народи, —
що в вітрі не схитнеться
й тоді в любові не торкнеться —
те й не родить...
Благословен наш Бог!..
благословенні що дали вам жити
              бо як у вітрі не схитнеться —
                не родить жито...
Благословен наш Бог! – Він
     у Собі дає нам жити —
   й більшу любов-дещицю...
хиталися сердечні в вірі й вітрі —
               птиці!
Благословен наш Бог, —
                і Бога ви благословляли...
Благословенні ви, серця,
                на місці може і стояли
і як дерева — любов неба здобували!
трудну любов...
вами хитало й не хитало!
Благословен наш Бог! — що
       в Церкві теж любов —
                квітне і колоситься
       бо навіть в темряві
                світліють лиця...
бо якби й баржами привозили
       і кавуни, й суниці,
найбільш — що пряний — Дух —
      з Неба прийде проситься
    й в Небо пряде бере любиться
у золоті заквітнуть —
  й колоситься! —
Благословен наш Бог!!

07.12.2021,
свято вмц Катерини