Забытая хата

Анна Атрощенко
Хто кінуў кут свой дарагі,
не лічыць свае страты...
Рака размые берагі,
хто ў гэтым вінаваты?

Буяе тут адзін быльнёг,
трава расце па пояс.
Палын на сцежачку прылёг,
між ім -- жытнёвы колас...

У вокнах тут няма святла,
хто жыў калісьці ўспомні!
Знішчае восень зноў  датла
лістоту, нават промні.

На лаўцы некалі старой
сядзела шмат малечы.
І каля хаты, людцы, той
самота цісне плечы...
 Фота Інтэрнэт.