Разговор между панелните стени

Ирен Тодорова
Недей да ме молиш днес да говоря.
Да споделям това, което ми липсва.
Щом с думи не мога съдби да променям,
да провокирам  …!?
Защо да го правя? Не! Просто не  искам!

Не искам да споря, с хора които
дори не съзнават, че всички сме грешни.
Не вярват,  че ние осмисляме дните,
Съдбата  ковем
и  на нашите мисли -  телата са  пешки.

И така както всяка пешка в шаха,
С  играта си  може да стане царица,
така и в живота - човек щом повярва,
 криле ще  размаха,
да счупи омразната, ненужна матрица.

Но ето… Отново  много говорих…, а
съседът,  псувайки телевизора включи
Той не би ми повярвал.  Аз - няма да споря!
Всеки щом е готов,
 уроците свои един ден ще научи!