Who Court obtain within Himself by Emily Dickinson

Эмили Дикинсон -Сергей Ёлтышев
Кто правит у себя в душе,
любого зрит царём,-
с тем нищенство владычества
он в сердце зрит своём...

Никем презрен, в ком стать - черта
и кто венец отдаст
тому челу, каким всегда
ему в венце отказ.




*********************************************
Who Court obtain within Himself by Emily Dickinson

Who Court obtain within Himself 
Sees every Man a King --         
And Poverty of Monarchy         
Is an interior thing --         

No Man depose whom Trait ordain --
And Who can add a Crown         
To Him who doth continual       
repudiate His Own