Who goes to dine must take his Feast by Emily Dick

Эмили Дикинсон -Сергей Ёлтышев
Кто зван обедать, пир прими
иль недостойным зри,-
стол не накрыт вовне, пока
он не накрыт внутри.

Под данный памятью узор
подделываем взгляд,
чтоб нам заслуг своих позор
достойней выставлять.




("...ибо много званых, а мало избранных.")

****************************************************
Who goes to dine must take his Feast by Emily Dickinson

Who goes to dine must take his Feast    
Or find the Banquet mean --             
The Table is not laid without            
Till it is laid within.               

For Pattern is the Mind bestowed         
That imitating her               
Our most ignoble Services               
Exhibit worthier.