Юрий Михайлик Никто не прав English

Евгения Саркисьянц
No one is right. Not here, nor on the journey
To starlight’s cold.
From trilobites to troglodytes – oh! – thorny
Our ways unfold.

Behind us lie the steppes, forever ravaged
By burning hate.
To sing what fit in the guitar we’ve managed
Before too late.

The bitter, nauseous smell of grasses burning
Is all that might
Remind us that the time came for returning.
No one is right.


***
Никто не прав. Ни здесь, ни на орбитах
холодных звезд.
Наш путь из трилобитов в троглодиты —
увы!— не прост.

Черным-черна от злобы и пожара
за нами степь.
Мы все, что помещается в гитару,
успели спеть.

И только запах, горький и отвратный,
сгоревших трав,
он говорит, что нам пора обратно.
Никто не прав.
 
Юрий Михайлик