Людина й час

Елена Эшвович
На все потрібен час: на всі дрібниці,
На всі серйозні справи й на любов...
А час летить, мов злякана синиця,
Його і не спіймати. Гей, агов!

Куди летиш? - Та час тебе не чує.
Дарма йому, чи ти поспів, чи ні.
Годинний крок неначе б то глузує...
Людина й час завжди - як на війні...