Цlийи йис

Марьям Алискерова
Адетдин йис физва мад чи тарихдиз,
Катна тадиз,цавай физвай са къуш хьиз.
Вили лифре лув гуз цава тарифдиз.
Лацу либас алукlнавай са руш хьиз.

Цlийи йис квез мубаракрай,жуванбур!
Садазни гьич ада тагуй азабар.
Фейи йисан рекьер хьана четинбур,
Сагъвал гана,рикlе хьурай авазар.

Цlийи йикъар,цlийи йисар мад къведа,
Рикl шад хьана,чанни сагъ яз атурай!
Гьар са кlвале,хуьре сувар мад жеда,
Бахтлу хьана,куьн гьамиша акурай!