Не Очiкуване щастя

Юджин Папуша
Знову млосність і знемога
затуманили мій  зір…

Ти зі мною знов, небога,
хоч очам своїм не вір!

Щоб прийти до тями в змозі -
лоба я перехрещу…

Щастя знову на порозі...
Та невже я упущу?

На замок закрию двері,
і  зашторю очі дню...

Вірю в магію містерій…
І не вірю. І люблю.
Проміж нинішнім й колишнім
завмерла твоя душа...

Я між ними, гранню, грішний,
як по лезу від ножа...

Після хмурої негоди,
всіх расходжень повсякчас,
неочікуванна згода,
ціла ніч розмов у нас...

Все! До біса всі вагання,
та безглуздність всіх обмов!

Все - ніщо перед коханням,
якщо ти зі мною знов!

Ті, хто люблять - ті не судять...
хто любив – полюбить знов...

Що в житті в нас далі буде -
хай розсудить нас Любов!

***
Admiralty Maritime Museum, London, UK