With Pinions of Disdain by Emily Dickinson

Эмили Дикинсон -Сергей Ёлтышев
Бескрыльем окрылясь,
душа верней взлетит,
чем по указкам оперясь
премудростей про птиц...

Там плоти нищей мчать,
где свой надзор ушёл,
в электризованности чар -
телесно став душой,

сама себе указ...
Задача так легка -
отсрочить узы вроде тех
на вечные века...





*****************************************
With Pinions of Disdain by Emily Dickinson

With Pinions of Disdain            
The soul can farther fly            
Than any feather specified         
by Ornithology --               

It wafts this sordid Flesh         
Beyond its slow -- control         
And during its electric spell --   
The body is a soul --               

instructing by itself --            
How little work it be --            
To put off filaments like this      
for immortality