Як тяжко...

Валентина Пащенко 2
   Як тяжко на світі! Немає країни,
   Де я народилась колись,
   Немає багато з моєї родини...
   Та серце моє не винись!

   Бабуся, дідусь,моя мати
   Пішли, бо закінчився шлях,
   А ось вже немає і брата,
   Мов в серце забитий як цвях!

   Як боляче, гірко душі та самотньо,
   Хвилюється серце і мозок кипить,
   Я наче у пеклі, а там так спекотно,
   Та все таки, Боже, як хочеться жить!

   Щоб бачити небо і землю, і зорі,
   Любити всім серцем й душею.
   Як пташка ширяти б мені на просторі
   На крилах любові моєї.

   О сиилуйся, Боже, даруй мені волю,
   Любов, щастя, долю синам,
   Щоб також на крилах своєї любові
   Несли щастя світу і нам!