Ялинка в лiсi

Олександр Мачула
Свято у дорозі. Сніговій. Зима.
Новий рік невдовзі, а тебе нема…
Миколай гостинці різні нам приніс.
Що там у торбинці? Із морквини ніс…

А іще окраєць, вірші і пісні.
Топче сірий заєць сніжно-білий сніг.
Падають сніжинки прямо на чоло,
а навкруг ялинки – лісу чорне тло…

Свято на порозі. Заметіль. Зима.
Новий рік невдовзі, та усе дарма…
Між ялин і сосен лине коляда –
у пітьмі голосить бестія руда.

31.12.2021