Палае небо

Олександр Мачула
Палає небо

Палає небо над Інгулом
і серце ниючи болить.
Невже оте було загулом?
Хіба вона усе забула? –
не покидає ні на мить.

Можливо, я не розумію,
але можливо – навпаки…
Свої у кожного з нас мрії,
у різні боки вітер віє…
А правда все-таки за ким?

У чому ціль її і віра?
Вони у кожного свої?
Свої у кожного кумири,
мірила, цінності, офіри…
І не рідня твої моїм!

Усе хотіла перемоги…
Яких вершин жадала ти?
Але пусте – одна дорога
лягла обом іще з порога,
та урізнобіч нам іти.
Горять запалені мости…

05.01.2022