Кун, ел кызык инде!

Римма Сагадеева
Тон уткэнче бу буран
Эшен эшлэп куйган!
Шак катып карап торам:
Кортлэр минем буйдан.

Машиналар,  агачлар
Тун кигэннэр тегеп.
Без йоргэн кин, сукмаклар
Йомшак мендэр кебек.

Бу тынлыктан хикмэтле:
Башлар тора зен,лэп.
Кыш  котэрме? Китмэсме
Тагын буран  эзлэп?

Хислэр тын, жанга рэхэт!
Кун,ел кызык инде!
Кичэ   булган   гарэсэт,
Кинэт бетте, сунде....

Ииии! Кайчакта бу йорэк
Гел шыр тиле инде!

2 январь, 2021 ел