You cannot take itself by Emily Dickinson

Эмили Дикинсон -Сергей Ёлтышев
Тебе Себя не взять
хоть из какой Души...
Владенье, что изжить нельзя,
даёт Ему там жить.
Его неймёшь, как Свет,
который люди зрят,
изъять же преткновенно так,
как неоткрытость злат...




(1875г. Эмили - о Боге.)

*****************************************
You cannot take itself by Emily Dickinson

You cannot take itself          
From any Human soul --         
That indestructible estate       
Enable him to dwell --          
Impregnable as Light            
That every man behold            
But take away as difficult      
As undiscovered Gold --