Така е с всичко тук на Земята

Ирен Тодорова
                "Так устроена жизнь на Земле."
                "Так устроено" Одинокий Танкист
                http://stihi.ru/2015/02/07/3656


Духа вятър, дърветата люлее
Сняг вали. Сенки във полумрака,
Даже и есента вече свършва…
Така е с всичко тук на Земята.

После идва Южнякът.
Снегът се топи. Тръгва тревата.
Зимата тогава свършва…
Така е с всичко тук на Земята.

Денят става по- дълъг и топъл.
Туристи на плажа поклащат бедрата.
Лятото почва, а пролетта свършва…
Така е с всичко тук на Земята.

Леко ръми, но приятно.
Кой боядиса в жълто листата?
Ябълки, дюли, но лятото свършва…
Така е с всичко тук на Земята.

 
Аз го обичам. Той ме обича.
Ала какво ли ни готви съдбата?
Може ли любовта да е вечна
или…
някога свършва –
така е с всичко тук на Земята?