Вони в любов...

Игорь Степанович Шевчук
*   *   *


          Любов’ю присвячується
          двадцяти тисячам мучеників
          спалених в церкві


Вони в любові
в церкві.
Їх зовнішні
позапирають.
Їм кажуть: додадуть
ще
вогню й жару
й усі вони подогоряють...
то ж 20 000...
Що є вогонь?
В вогні закохані
згоряють! —
аж – 20 000...
В холодній плазмі — всі холодні,
доскакають...


Гаряча плазма!
ще Феофіла їм дізналась!
хто є вона...
і притулили...
в гарячий острів!!
А пальці Слова —
ті опікували
і здіймались
інших — не треба
горіть горіть кості!
Верховний острів!!
А холод?
А нащо холод?!
Є молодість, вся внутрішня,
в тобі?


Бач, є в мені!..
Горять церкви!
Й монастирі — в Огні!!
Хто з благодаттю —
інше знає,
в інше зорить,
ув інші дні!!
Хто не пала у внутрішнім?
хто не пала ув нутрі всіх?

Той лиш палатиме у зовнішнім вогні.

10.01.2022,
свято 20 000 мучеників —
спалених в церкві в Нікомидії