Коза

Лиана Халоша
(Пісня-переробка на мотив пісні "Шел король по лесу")

Зайшла коза у хату, у хату, у хату,
І стала танцювати, у хаті кругом,
«Давайте всі поплескайте, поплескайте, поплескайте,
Та ручки не жалійте ви!
Бо замету хвостом!
Давайте всі потупайте, потупайте, потупайте,
Ви ніжками потупайте, бо ріжками вколю!
Давайте наливайте вже, скоріше наливайте вже,
Що, ще не наливаєте? То тут все затопчу!»

Ішла коза в світлицю, в світлицю, в світлицю!
Та стала танцювати, дивитись ідіть:
«Та дайте ж мені гривеньку, дві гривеньки, три гривеньки,
А краще двадцять гривеньок в кишеньку покладіть!
А п’ять – під праву ніженьку, і п’ять під ліву ніженьку.
І десять під голівоньку – і я на них посплю!
Ну що ж, вже рада кізонька, яка в мене  вже квітонька,
Та щось голодна кізонька, на кухню я піду!»

Іде коза на кухню, на кухню, на кухню,
Шукає холодильник, шукає щось смачне.
«Де тут знайти салатика,  і супчика, і борщика,
Давайте також хлібчика, і кашку для мене!
Та дайте вже ковбасоньки, і сиру, і заквасоньки,
Та дайте помідорчиків і огірки несіть!
А ще налийте чароньку, І кожному по чароньці,
Та й ну ж давайте пити вже, не треба чарки гріть!"


Пішла коза гуляти, по хаті, гуляти,
По двору по багатому гуляти пішла.
"Де буду я ходити, ходити, ходити.
Там буде все родити, як прийде весна!
Щоб ви були багаті, багаті, багаті,
Усі-усі в цій хаті, багаті усі!
Від щастя щоб співати, співати, співати,
Здорові будьте й раді, і раді усі!"