Зима

Лина Зыбина
Цей світ трохи заспокоївся
і чекає весну. 
В його тихім голосі 
лише відголоски сну 
втомлених городян 
о сьомій ранку чи десятій вечора, 
коли вони навмання 
після роботи викликають диспетчера, 
бо холодно дуже... 
Холодно, чи не так? 
А небо на змерзлі калюжі 
сипле м'який снігопад. 
І жодних емоційних поривів: 
у цій білій темряві 
бажання хворіють,
не в змозі відчувати приємного. 
Спати. І не бути голодним. 
А бути спокійним, 
сидіти з думками подовгу - 
меланхолійно згадувати події... 
Скорочувати всі відстані, 
мріяти безглуздими абстракціями, 
прочитати привітання надіслані, 
посміхатись відтінками радості.