СыкIуэнут

Абубакир Жемухов
Щхьэгъэрытыр мэгузавэ,
Сэ къизмынэу зыри софэ,
Сигу къихьа нэужь си тIасэр,
Сэ, апхуэдэу соудафэ?

Си гукъейм щымыгъуазэм,
СщIэуэ сэ къызеплъ нэмыплъ,
Ар хуэхейщ сызыкь щхьэузым,
ГъащIэм ар нэгъуэщIу йоплъ.

ЦIыхухэм еуей жезгъэIэну,
Си гукъейуэр сэтей сщIыркъым,
СщIэуэ, куэд къыпылъщ
        си мыгъуэм,
Ахэм, сщIэркъымэ есщIэнур.

Иджы тIэкIу щIамыгъэ щытым,
Сэ аслъэну сыкъилъынущ,
НэхъифIат си пащхьэ нэхум,
Зэкъуэхуауэ яз къимыхуэм...

Си ни, си пси, зыри къихькъым,
Щысхь имыIэу сехь нэжэсым,
Абы хъущхъуэ иIэу сщIатэм -
Мастэ хэIум деж сыкIуэнут.