Про Лапика i рибку

Тайный Альков
Лапик дивиться крізь шибку
На покритий льодом став:
Хтось там ніби ловить рибку,
Краще б я її спіймав.
Та вода закута в кригу,
Дивно якось це мені,
Що навколо скрізь відлига,
Сніг розтанув, лід же– ні.
Діє на кошачі нерви
Суть речей, що не збагну.
Відійду, поїм консерви,
Мріючи про свіжину.