Осiннiй день

Тамара Базилевская
Тихенько дощик стукає в вікно.
Його краплинки, як маленькі кульки,
вже мокрі і проспекти, і провулки
й осінніх барв строкате полотно.

Десь поховались від дощу коти,
і горобці насупились під дахом,
струмки кудись мандрують своїм шляхом,
в якісь, відомі лише їм, світи…

Жар-птАхами яскравими із снів
злітає листя й падає в калюжі,
а день похмурий і холодний  дуже,
здається, що недовго  й до снігів…