Все передумано, все переспiвано...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Все передумано, все переспiвано
Тим, хто в менi i у вас,
Пiднято, скинуто, гнiвом запiнено,
Збуто — дешевше за квас.

От i тверезi ми, от i не має вiн
Бiльше iлюзiй... Кого ж
Знову примiтив у марному сяєвi
Помiж цупких огорож?

— Як це не хочеш?!. Як це — втрамбовано,
Зведено геть на компост?!. —
             I травенятко, хоч дивиться зболено,
             Вже устає, вже звелось...

(Із книги "В сувої слова нечерствого", 2007)