Злука

Ирина Юрчук
Там, де захід зійшовся зі сходом,
Землю крилами вкрив Серафім,
З цілим Всесвітом в злагоді згодом
Будьмо всупереч бідам усім.

Там до спільного сонця невпинно
Тягнуть руки гілки між хатин,
І міцніє вишнева країна
Тільки злукою двох половин.

Де зійшлись половини обидві,
Там гуртуються простір і час,
Щоб уникнути клятих обіймів,
Що обойми розстрілюють в нас.

Поле втішить, а небо пригорне,
З пилу з жару хлібів напече,
І до зорь Україна соборна
Богатирське розверне плече.