Парцалянавы дождж

Виталий Юров 5
     (на белорусском языке)

Я выйду ўночы пад парцалянавы дождж...
Я буду крочыць сцяжынкi шэрай уздоўж...
Глядзець на кроплi, што падаюць на мяне...
Каб зноў  пабачыць адбiткi твае!

У ту часiну, калi ноч
Раiць сонцу йсцi у ложак,
Я знайду сляды аднойч
Тваiх крокаў тут, быць можа...

У той старонцы, дзе зiма
Зноў i зноў гандлюе снегам,
Цi ты ёсць або няма-
Толькi учора яшчэ ведаў...

Там, дзе сiнi небасхiл,
Стрэцца мы з табой хацелi.
Колькi лiвень зор не лiў-
Мы жывем у паралелi...


*Парцалянавы- фарфоровый