Скрипонька

Аркадиевич Алексей
Грай, моя скрипонько, грай...
Жалібно серденько жаль.
Струнами душеньку бий,
Музоньку, музоньку лий...

Сяй, моя іскорко, сяй...
Світлом мене обіймай,
Ніченьку довго нести
Стріченьки буду плести...

Чи то у житній ниві
Плавають кораблі?
Чи то зозуля в гаю
Пісню співає мою...

Грай, моя музонько, грай,
Сяй, моя іскорко, сяй...
Скрипоньку я обійму,
Ранком з зорею засну.
***
Ми потопаєм в словах,
Журимо ночі в думках...
Кожен шукає зорю,
Пісню співає свою...

Лагідний ласкавий спів
Може і бути без слів,
Дотиком до душі
Линуть як птахи вірші.
20.11.2021