Агмень

Славамир Адамович
Агмень
                Ёй
Гарыць агонь.Яна і сын-падлетак.
Вялікі дом.Адна.Без мужыка.
Жыве ці тлее,нібы хвост каметы,
сама сабе начальнік ЖКГ?
Я зь ёю быў.Я цалаваў ёй лоні
і ў тым працэсе думаў ні пра што,
пакуль ня ўбачыў,як трымціць на скроні
пад тонкай скурай крывяны рышток.
І стала так да немарасьці шкода
сябе,яе і цемры за вакном,
ката,мышэй ды іншых перашкодаў.
І толькі сэрца тахкала цішком.
13.12.2021,Bod;,Norge
--------------------------
... l'оppresseur n'est jamais  libre...
...прыгнятальнік ніколі не бывае свабодным...(з  Шэнье)
"Классическая поэзия - поэзия революции"
                (Ё.Мандэльштам,1921)
Вечнае
х         х         х
Калі па-руску толькі,дык няхай,
але ўжо так,што на разрыў і выбух! -
Як гэты верш,як гэты божы Край,
і каб грахоў,што век не замаліць бы!
х         х         х
Кунілінгус
...последний раз дарить ей кунилингус,
алкать взахлёб глубинный  сок любви,
гася меж вертикальных алых линий
губ жаждущих телесные огни...
15/16.11.2021, запалярная Нарвегія