Величка Николова. Любовь, не уходи! Пер. с болг

Нина Цурикова
Любов, не си отивай http://stihi.ru/2022/02/04/3371

Текст и музика - Величка Николова - Литатру1 -
в готовата, но неиздадена все още книга "Любовни трели"

Припев (2 пъти):
Любов, любов, любов, любов,
любов, любов, любов, любов,
не си отивай, недей, недей!
Любов, (8 пъти)
ти, в мен живей!


Ето, вече навън пак е пролет!
Бяла вишна разтърсва перчем.
Влюбен славей все рони и рони
бели нотки и пее: - Je t`taime!
влюбен славей все рони и рони
бели нотки и пее: - Je t`taime!

Даже дребните щури щурчета
също знаят какво е любов.
Затова вечно свирят и пеят:
- Аз обичам, Je t`taime, о, Je t`taime!
Затова вечно свирят и пеят:
- Аз обичам, Je t`taime, о, Je t`taime!


Припев................................


А когато жената с косата
се надвеси злосторно над мен,
ти, любов, не проклинай съдбата.
Със съдба всеки тук е роден.
Ти, любов, не проклинай съдбата.
Със съдба всеки тук е роден.

Не тъгувай, любов, не проклинай,
не умирай от болка по мен!
А живей, ти, в света и добрувай.
Пръскай обич навред - нощ и ден!
А живей, ти, в света и добрувай.
Пръскай обич навред - нощ и ден!


Припев:
Любов, (8 пъти) не си отивай,
Любов, (8 пъти) недей, недей!

Любов, (8 пъти) с мен не умирай!
Любов, (8 пъти  живей, живей!


Не плачи, не унивай, не страдай,
не умирай от болка по мен.
А живей и раздавай отрада,
моите песни, ти, пей ден след ден...

А живей и раздавай отрада,
моите песни, ти, пей ден след ден...




Величка Николова-Литатру1.

ЛЮБОВЬ, НЕ УХОДИ!

Перевод с болгарского на русский язык: Нина Цурикова

     ПЕСНЯ

Припев(2 раза)

Любовь, любовь, любовь, любовь,
любовь, любовь, любовь, любовь,
прошу тебя, любовь, не уходи!
Любовь,(8 раз)
во мне живи!

1.
Вот опять уж весна наступает.
Сыплет вишня цветов белизну.
Соловей во всю мощь рассыпает
ноты звонкие песни: -Люблю!

Соловей во всю мощь рассыпает
ноты звонкие песни: -Люблю!

И сверчки по ночам с ума сходят -
тоже видно любовь познают -
бесконечную песню заводят:
-Я люблю, я люблю, я люблю!

бесконечную песню заводят:
-Я люблю, я люблю, я люблю!


Припев -----------

2.
Час настанет, Старуха с Косою,
зло склонясь, заберёт мою жизнь.
Так начертано значит судьбою:
все мы смертны, ты с этим смирись.

Так начертано значит судьбою:
все мы смертны, ты с этим смирись.

Не тоскуй о любви, не печалься,
пусть уйдёт боль сердечная прочь.
Лучше жизнью земной наслаждайся,
волю чувствам давай день и ночь.

Лучше жизнью земной наслаждайся,
волю чувствам давай день и ночь.

Припев:
Любовь, (8 раз) не покидай,
Любовь, (8 раз) не уходи!

Любовь, (8 раз) не умирай!
Любовь, (8 раз) живи, живи!


3.
От отчаянья плакать не надо,
умирать от разлуки со мной.
Ты живи, раздавай в мире радость,
в моих песнях всегда я с тобой.

Ты живи, раздавай в мире радость,
в моих песнях всегда я с тобой.