Б р

Игорь Степанович Шевчук
     Бір



Усі обходять бір:  посутній
Поет в сорочці
мов запитується в
                лютні*
От ти б зіграв
             на білій
             деці лютні?




Усе і всі і з всіх усюд
                присутні
і всі невидимі
                некликано присутні
а ти чіпляючи
виважуєш
їх в бір по суті



як шлях в депо —
        так доторкання
             рідним краєм
і нарікає Бог — чого нема,
             те Бог вже
                називає!
ну от ці стовбури —
                які висоти знають
і Він торка
як світло в сутінь
і Він торкає
як слово всіх і вся чіпляє
і ти присутній — і бір
                й край бору —
            в лютні

04.02.2022, вечір, свято священномученика
Климента
Анкирського!..
* тут  —  місяць року
Шевчук Ігор Степанович, 05.02.2022 - 13:15
...ми маємо проблеми з виживанням людського роду взагалі.
Це речі, які насправді говорять про те, що криза є суцільна.( Ярослав Грицак)

Тільки через 11 років повторено - написане мною
в 2010 році. ВИЖИВАННЯ! - далі життя нема. Житимуть лиш Христові поети,
правдиві, бо не можуть в неправді...
Не слухають їх!

Духовно здорова людина чує Бога і Богородицю.
Як може не чути Бога Ісуса Христа благодаттю Духа Святого
людина, що ведена благодаттю,
вдосконалюється благодаттю, здіймається з її допомогою,
живе в тому світі, що до нього благодать приготувала?
І Мати Божа творить все в Ісусі Христі Духом Святим!! Прозрійте!

Одна річ  — знати головою про Бога,
інша  —  пережиття: торкання любовні Бога...
Сила духу  —  аж надзвичайно потрібна, нарощується Богом;
найбажаніші ж  —  торкання любовні, бо укріплюють,
влаштовують життя, Бог наближує.