Отсъствие

Йорданка Радева
автор: Йорданка Радева

вятър е отворил
прозореца
пари нахлулият студ
в малката стая
усещам го как
превзема всичко
а аз отстъпвам назад
сякаш невидим някой
изпълва пространството

навярно вятърът знае
в стаята няма никого
щом ти не си до мен
и аз съм в отсъствие