Передчуття

Анатолий Тарасовский
Попри усі  незгоди,
Та сподівайтесь, люди-
Хай через перешкоди -
Те, що світанок буде!

Та відчувайте зранку
Цю найпростішу річ -
Саме перед світанком
Є найтемніша ніч,

Що не буває надовго …
Запом'ятайте хоч -
Щоби з’явилась райдуга-
Перечекайте дощ.

Дощ чи можливу зливу,
Та не чекайте щем -
Владу, яка зрадлива,
Змиє отим дощем.

Сонце  освітить знову
Землю із краю в край…
Землю, де  Віра й Мова,
І без ворожих зграй.