Правда витвережуюча

Игорь Степанович Шевчук
             Про який хід війною російських
             православних на православних українських
             всі говорять?


В горІ — у вас —
в ваших каміннях, щонайглибших,
Єсть пальма жива
що від Бога — й Богу дяка.
Душі вговорюю:
               облиште те,
               і все облиште!
Якого просите ви
знаку
чи ознаки?
(Див. Євангеліє)
Що ти, душе, тут
захотіла б знати?


«щоб Крим не одійшов як орден» —
Писав в «Що потребує Крим»
                в 2000-якомусь році...
там
найнеадекватніший народ — є.
«Народець!» — виправляють — «Ще той зброд є!»


Чи Бог не знав? Чи те не бачив?
                А є краса своя у кожнім оці!..


Душі — вговорюють.
У горі ви?
лиш поки ще не в горі.


Душі — вговорюють.
Чи хто є у впокорі?


Душі — вговорюють?
Поети і священники.
Нині Богу в покорі?


Душі — переконують.
Душі — не м’ясо, скорозшитеє,
Душі — довго переконують.


Душі — переконують.
Росіяни,
в неправді — як дасть ведення
Божа Мати?
Допоки не виправлена помилка — не встати:
якщо не покаятися —
це без прощення до скону.


Душі — переконують:
любіть Бога-Духа,
хто хулить на Духа в Христі —
той без прощення
і після скону.
Душі — не м’ясо, скорозшитеє,
от так довго переконують.
Душі переконують —
хто найбільш любить Бога,
Той смиренним — благодать дає...
що більше багаства земного!
І ясніше — усякого закону!!
І ось вам святе говорю.


А овид ще не плаче
в горі?
Чи винен Бог? Чи в Бозі нескладуха?


Бо як казав Павло, «й я маю Духа».
Знов щоб Крим не одійшов як орден...


Думайте, не пийте.

12.02.2022, свято трьох святителів-основ Церкви
Василія Великого, Григорія Богослова, Іоана Золотоустого