Неудовлетворен

Йорданка Радева
автор: Йорданка Радева

- Хей...
Ти какво си?..
И как така пред мен
изведнъж някак полетя
и като тебе аз защо
не мога и не мога?
Я се спри за малко тук,
че май нещо не разбирам?..
Защо ли ти го можеш,
а аз след теб потичвам?!

Недоволно мърка Шарко
сам на полянката зелена
и се чуди що ли тука става,
та тук нещото си полетя
даже без да отговори.
- Ще те хвана ей сега,
ти само в миг поспри се.

И след нея хукна той,
ще я стигне, ала замори се.!
А пеперудката нехае,
пред очите му се вдигна,
с крилете си помаха
и отвисоко му намигна.